borhani برهانی آفرینش خلق درباره  خداشناسی
منشور بین المللی اسلام «جلد اول»
توضیح اشتباه

در پاسخ به این فراز از نامه می‌‌گوییم: شگفتا از بی توجّهی این محقق و پژوهشگرِ حقیقت - اگر نگوییم تظاهر به نادانی - زیرا در مذهب شیعه‌‌ی امامیه زن فقط از همسرش از زمین و ملک ارث نمی‌‌برد، نه از طرف پدرش و دیگران. پس چگونه این محقّق و پژوهشگری که مدّعی است «باید آزاداندیش و بی طرف باشیم» چنین نسبتی را بر مذهب شیعه‌‌ی امامیه روا می‌‌دارد که آنان قائل به آن نیستند؟

آری، شیعیان زن را از زمین و ملک، ارث می‌‌دهند، مگر آن که شخص فوت شده شوهرش باشد، و کتاب‌‌های فقه و حدیث شیعیان - که نزد همگان یافت می‌‌شود- شاهد این سخن است.

موضوعی که در کتاب کافی و دیگر کتاب‌‌ها نیز آمده از همین موارد است، زیرا موضوع ارث نبردن زنان، پس از این عنوان مطرح شده است که: «مردی که بمیرد و بازمانده‌ای جز همسرش نداشته باشد».

همچنین در ذیل عنوان «زنان از زمین هیچ ارث نمی‌‌برند» یازده روایت آمده است که متن روایت دوم آن چنین است.

زراره گوید: ابی جعفر (امام باقر7 ) فرمود: به زن از آن چه از شوهرش بر جا مانده از زمین‌ها (ی آباد شده) ارث داده نمی‌شود.[1]

متن روایت سوم نیز این گونه است: زراره، بُکیر، فضیل و محمّد بن مسلم می‌گویند که ابی جعفر و ابی عبدالله8 - که برخی از ابی عبدالله7 و بعضی از یکی از آن دو روایت کرده‌اند - فرمود:[2]

زن از آن چه شوهرش بر جا گذاشته، از زمین منزل و از زمین ارث داده نمی‌شود.[3]


[1] . «إنّ المرأة لا ترث ممّا ترک زوجها من القری».

[2] . «إنَّ المرأة لا ترث من ترکة زوجها من تربة دار أو أرض».

[3] . ر.ک کافی: 7 / 126 -130.

 

فهرست مطالب

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید مجتبی برهانی می باشد.

طراحی و توسعه توسط: