borhani برهانی آفرینش خلق درباره  خداشناسی
منشور بین المللی اسلام «جلد دهم»
توصیف امیر المؤمنینﹸ از زبان دشمن

در تاريخ آمده است كه روزي معاويه، دشمن سرسخت امام علي7 به اتفاق فرزند نابكارش يزيد و عمرو بن عاص نشسته بود؛ در اين هنگام شخصي از مصر هديه‌ای (قاليچه نفيسي) آورد و به معاويه اهدا كرد. معاويه در آن روز پيشنهاد عجيبي به يزيد و عمرو بن عاص كرد، گفت: «هر يك از ما يك بيت شعر در شأن علي7 بگوييم و شعر هر كدام از ما، اگر از نظر ظاهر و معني، جالب و زيبا بود، اين هديه مال او باشد. »

يزيد و عمرو بن عاص پيشنهاد معاويه را پذيرفتند.

معاويه گفت:

 

خَيرٌ الوَري مِن بَعدِ اَحمَدَ حيدَرٌ

 

 

وَ الناسُ اَرضٌ وَ الوَصِيُّ سَماءٌ

 

يعني: «بهترين مردم بعد از پيامبر6، حيدر است؛ زيرا تمام مردم به منزله زمين هستند و علي7 به مثابة آسمان است»؛ هر چه بركت از زمين به دست مي‌آيد از آسمان است؛ زيرا اگر آسمان نبارد و آفتاب به زمين نتابد . . . هرگز از زمين چيزي روييده نخواهد شد و حقاً شعر خوبي سروده است.

عمرو بن عاص در مقابل او گفت:

 

و هُوَ الَّذي شَهِدَ العدُوُّ بَفَضلِهِ

 

 

وَ الفَضلُ ما شَهِدَت بِه الأعداءُ

 

يعني: «علي7 كسي است كه مثل معاويه، دشمن او، او را ستايش و تمجيد مي‌كند و فضيلت آن است كه دشمن به آن شهادت دهد؛ به ديگر سخن علي7 كسي است كه دوست و دشمن اعتراف به فضل او دارند و او را ستايش مي‌كنند.

يزيد گفت:

 

كَمَليحَهٍٔ شَهِدَت بِها ضَرّائُها

 

 

وَ الحُسنُ ما شَهِدَت بِه ضَرّاءُ

 

يعني: «علي7 همچون بانوي زيباروي و نمكيني است كه هووهاي او، به نيكي و بزرگواري او گواهي دهند، زيبايي آن است كه هووها به آن گواهي دهند. »

به هر حال شعر عمرو بن عاص از نظر شيوايي عبارت برنده تشخيص داده شد، و آن هديه، نصيب او گرديد.

واقعاً با این همه تعریف و تمجید و توصیف درباره حضرت زهرا3 در پایان ابوکر چه می‌‌خواهد بگوید؟ او چیزی برای گفتن ندارد. مردم در انتخاب رهبری الهی نقشی ندارند و این موضوع کراراً در خلال بحث‌‌های گذشته اشاره شده است.


فهرست مطالب

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید مجتبی برهانی می باشد.

طراحی و توسعه توسط: