borhani برهانی آفرینش خلق درباره  خداشناسی
منشور بین المللی اسلام «جلد دوم»
الف ـ فسخ عزيمت‌ها

بسيار اتفاق می‌‌افتد که انسان تصميم بر کاری می‌‌گيرد و عزم می‌نمايد آن را انجام دهد و به نظر خودش تمام مقدمات آن کار را فراهم می‌سازد و چنان است که از جانب او و از جهت نيتی که دارد هيچ انصرافی حاصل نشده است و می‌‌خواهد به هر قيمتی و به هر طور شد آن کار را تمام و تصميم خود را عملی سازد و از جهت مقدماتی که بايد فراهم کند نيز به نظر خودش کوتاهی نکرده است. اما ناگهان مانع يا موانعی که معلوم است جريان غيبی است و به علل مادی نمی‌‌توان آن را مستند کرد موجب می‌شود که نقشه او خنثی شود و با اين که اراده‌‌اش محکم بود و مقدمات کار از هر جهت فراهم شده و اطمينان به رسيدن به مقصود بود جلوی نيل به مقصود گرفته می‌شود و از آن عمل ممنوع می‌گردد.

در تاريخ حوادثی که گواه اين مطلب است و يکی از آموزنده‌ترين فصل‌های تاريخ است بسيار است و گاه هم توسلات و صدقات و دعاها موجب شده است که نقشه‌‌های صد در صد مورد اطمينان دشمن «نظير جريان بسيار عجيب طبس»[1] شکست بخورد و تصمیمشان عملی نشود.


[1] . شکست آمریکا در سال 1358 به وسیله توفان شن در طرح حمله با هواپیماهای خود به ایران برای آزاد کردن گروگان‌های اسیر آمریکایی در ایران.

فهرست مطالب

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید مجتبی برهانی می باشد.

طراحی و توسعه توسط: